mw. H.S. te Geleen (de persoonsgegevens zijn bij ons bekend) 
Het valt niet mee om een mooie grafsteen voor een dierbare uit te zoeken…. zoveel aanbod op internet… Bij Dhr Dols was het snel geregeld. Een prachtige, door hem zelf ontworpen steen in hartvorm met duif en precies in de kleur die ik zocht! Hier is alles mogelijk; eigen ontwerp of keuze uit de boeken en voor een hele schappelijke prijs. Maar nog belangrijker: het plaatsen van de steen met omranding. Zo vakkundig met zoveel zorg! Ik ben 100% tevreden. Dank u wel!  
Geef uw reactie

Een grafmonument, gedenksteen of grafsteen?

Wat is een graf-gedenksteen?

Over de dood héén proberen mensen door middel van een grafsteen in verbinding te blijven met de overledene.

In het concrete, tastbare en zichtbare wordt de herinnering, in een grafmonument, gedenksteen of grafsteen,  aan onze dierbare vastgehouden.
Het eren van onze overledene doen wij in beelden, woorden en vormen en óók met namen en data.
Ook verbindt het grafteken de overledene met het verlies en ons verdriet.

 

Vaardigheden en kwaliteiten bij Dols Grafmonumenten

De begraafplaats ervaren als een plek van ‘zelfher-innering’, troost en rust is voor ons mensen de belangrijkste functie hiervan:
daarom vervaardigt Dols Grafmonumenten
een uniek en persoonlijk grafmonument, gedenksteen of grafsteen,
die herinneringen uitdrukken, verhalen vertellen en het individuele van onze overledene weergeven.
Dols Grafmonumenten werkt dan ook nauw samen met lettergieters, producenten van bijvoorbeeld bronzen of granieten vazen, lantaarns, beelden, gelimiteerde kunstwerken en zo voorts.
Chrit Dols zélf is geschoold beeldhouwer en kan voor u ontwerpen schetsen op papier, modelleren in klei en uitvoeren in steen, brons, RVS, Cortenstaal
en glas of een combinatie hiervan.

 

Tekstvormgeving op een graf-gedenksteen

De tekstvormgeving verleent een grafmonument, gedenksteen of grafsteen een belangwekkende werking en fascinatie.
In de tekst ontmoeten wij woorden en berichten die ons nauw verbinden met de overledene, gedachten oproepen, her-inneringen losmaken en houwvast kunnen bieden.

Mét de tekst ontstaat de naam op het grafteken en daardoor verkrijgt deze plek het persoonlijke en verbindende. De uitdrukkingskracht van de tekst doet een ontmoetingsmoment ontstaan met de overledene.
Hoe meer met de tekstvormgeving op het grafteken kan worden uitgedrukt, des te sterker wordt de betekenis voor de nabestaande.